Vegetarlasagne- Sunt & smakfullt.

Lasagne, vegetarmat, vegetar lasagne, sunn kost, veggie food, veggie mat, vegetarkost, matprat, sunn mat, sunn lasagne,

Vegetar mat er enkelt, sunt, lettfordøyelig og godt! Hvorfor ikke prøve å kutte ned på kjøttforbruket? Godt for deg, godt for magen og godt for miljøet!

Prøv denne retten davel!

Lasagne

  • 2 squash, strimler
  • 1 stor rød løk, tynne skiver
  • 2 gulrot, strimler
  • 2 gode never spinat.
  • ca. 400g lasagneplater, forhåndskok
  • 1 beger cottage cheese (el. ricotta)
  • 200g hvitost, raspet
  • parmesan, strø over ved servering
  • olivenolje
  • salt, pepper

Tomatsaus

  • 2 løk, finkuttet
  • 4 hvitløksfedd, finkuttet
  • 1 gulrot raspet
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1/2 ts basilikum pulver
  • 1/2 ts oregano pulver
  • 1/2 ts chiliflak
  • salt & pepper
  • 1 ts balsamicoeddik

Bruk en ildfastform ca. 20x25x6cm. Forvarm ovnen til 200 grader. Beregn 40 steketid. Bruk gjerne grilleffekt de siste minuttene for en sprø osteskorpe. La hvile 10 minutter før servering. Da godgjør den seg og man slipper å brenne seg på tungen 🙂

Slik gjør du:

Tomatsausen først! Stek løk, hvitløk og finkuttet gulrot myk og blank, bruk olivenolje. Tilsett all krydder og balsamico.Tilsett tomat og la det småputre.

Squash og gulrot skjæres i strimler bruk gjerne en osthøvel som lager tykke skiver! Løk skjæres i skiver. Vask spinaten.

Legg et tynt lag tomatsaus i bunnen av den ildfaste formen. Så et lag med lasagneplater og så et lag med squash, løk, spinat og gulrot. Så tomatsaus, så lasagneplater, så grønnsaker. Legg ingrediensene lagvis til det er tomt. Avslutt øverst med raspet hvitost.

Server med salt og brød.

Bon appetite.

Signe

Lasagne, vegetarmat, vegetar lasagne, sunn kost, veggie food, veggie mat, vegetarkost, matprat, sunn mat, sunn lasagne,

Leave a Reply