Jeg tar ofte det jeg har for hånden når jeg er i gang med å lage noe. Enten det er i oppussing, kreative prosesser eller matlaging. Har aldri likt å være styrt av “må” og “burde”, har alltid vært ukorrekt der. Jeg begynte i ung alder å kreativt eksperimentere og utforske oppskrifter, mat og smaker. Begynte tidlig å lage oppskrifter med det jeg hadde tilgjengelig. Oppskriftene på denne bloggen rimelig er stort sett praktiske og økonomiske!
Nå var det mangel på pålegg i hus. Mindre og mindre kjøtt konsumeres i heimen og jeg er nyskjerrig på alternativer på skiva. Man kan kjøpe ferdiglagde soyaposteier på helsekosten. Men det er noe med ferskt og egenlaget!
Da ble denne smørbare bønneposteien til! Mettende, smakfull, sunn og lett å lage. I en tid med mange matintoleranser (gluten & laktose) og fokus på et vegansk kosthold er dette innafor!
Du trenger:
1 boks Store hvite økologiske bønner (skyll & sil av vannet)
2+ ss Olivenolje (vurder selv smak og konsistens)
2+ ss Sitronsaft ((vurder selv smak og konsistens)
1 fedd Hvitløk, presset
Pepper, smak til.
Kjør alt med stavmikseren.
Voila.
Smør på ferskt brød. Legg på noen skiver agurk, tomat eller avacado. Dryss over persille.
Kan også brukes som dipp eller tilbehør til salat eller middag. Prøv deg frem!
Deilig, sunt og godt!
Signe