Kreativ utskeielse på God morgen Norge

Kunst i en fei? Hva er kunst? Hva er en utsmykning? Hva er verdig å ha hengende på veggen? Hvordan lager man noe helt personlig for å smykke veggene med? Dette bildet har jeg laget selv. Bildet er fra emballasjen av et sprudlevann. Falt for det feminine motivet. Det var så drømmende. Jeg sparte på det en stund, inntil jeg fikk en ide. Så var jeg i gang. …klipp, lim, litt sparkel, en bit tapet, gullglitter, en metallisk blå pen og noen glassten..Det var gjort på 1-2-3
På God morgen Norge idag viste jeg frem hvordan man kan engasjere og stimulere barna på et kreativt måte. Istedet for å sette dem foran Tven på en lørdagsmorgen, gjør klart et lerret, sponplatebit, lim, fargestifter og litt stæj for å lime på. Så lite skal det til for å forvandle frem kunstverk som formidler et helt personlig budskap. En unik utsmykning for å henge på veggen. Etter en runde på Panduro fant jeg masse fint og fargerikt. Perler, bånd, klistremerker, skumbokstaver, stanser, mønsterkniver, mosaikk, fjær etc. Hva er det man ikke finner her? Tro meg, de har det meste. På Byggmakker fikk jeg skåret til MDF i ulike størrelser. Man kan også bruke sponplater eller for eksempel ferdige lerret. Bruk gjerne rester og materialer du har liggende i skuffen. Noe igjen etter oppussingen eller tidligere prosjekter? Gjenbruk!
Da jeg møtte opp i Askergården barnehage var stemningen og forventningene store. Barna fikk vite at de skulle lage kunst og jeg skulle komme. Før de slapp til spredte jeg ut materialene på bordet. Solen skinte så det ble et ute atelier for anledningen. Deilig med vår! Det tok ikke lang tid etter at barna slapp ut på uteplassen før kreativiteten tok overhånd. Noen av dem hadde med personlig bilder eller elementer for å bruke i bildet de skulle design. Barn er spontane, ærlige, entusiastiske. Ingen sperrer. Full kreativ utfoldelse. Gjerne med en historie bak. Husk å høre på dem og noter gjerne underveis hva de tenker om kunstverket deres. Lim det på baksiden! Se saken på God morgen Norge HER
Det var full rundt bordet og høy limføring! Makan til entusiastisk gjeng!

 Stikkord; klipp og lim. Trenger ikke si mer enn det. 

 Tungen rett i munnen nå man er i gang med saksen! Og fint blir det. 

 Dette stripete og kreative kunstverket laget tantebarnet mitt Julie til min søster og hennes mann. De hadde bryllupsdag og da ville hun så gjerne overraske dem. Mye kjærlighet her!

3 thoughts on “Kreativ utskeielse på God morgen Norge

  1. Hei Signe! Nå har jeg akkurat sett reprisen…så mye insprirasjon! Vi har malt mye på slike rammer, men aldri tenkt på å lime og bruke decupage. Jeg lagde mye smykker med det før, så har “tonnevis” med servietter liggende i boden…

    Så fantastisk vakker du er, og så flott du er med ungene! Kosa meg mens jeg så på deg, og så hærlig stolt du var av Julie. Blir rørt jeg!

    Fin dag i sola te dæ! Klæm

Leave a Reply