Jordskokk. Smakfull og allsidig!

jordskokk, jordskokk suppe, jordskokk pure, trines matblogg, sisu garn, sandnes garn genser, sandnesgarn, høst suppe, Jordskokk. En grønnsak jeg tidligere kun har fått servert på restaurant, som suppe. Smaken er nøtteaktig, delikat, søt og melen. Kan brukes som poteten, den inneholder ikke stivelse.

Nå har jeg hatt min første innhøstning. Jeg plantet den nemlig i hagen tidlig i sommer. Den klumpete veksten er enkel å dyrke. Den er hardfør, krever ikke vedlikehold og tåler frost! Så det er ingen hast med å grave den opp på høsten eller grue seg til å reise bort på ferie. Men… den sprer seg veldig, så den må holdes i sjakk har jeg blitt fortalt og nå erfart!

Det kan være smart å grave opp alle på senhøst/ vinter. For så å plante de på ny, så har man oversikten! Da jeg grov opp jordskokken sist uke fant jeg flere tullet inn i potetene, som var i bedet ved siden av….

Jordskokken er enkelt å håndtere også over bakken! Hvis den vaskes/ skrubbes  umiddelbart (den kan vist høytrykkspules!) før jorden tørker, slipper man å skrelle den. Og tro meg, man vil helst ikke bruke tid på å skrelle denne knudrete klumpen! I tillegg er det sunt å spise skallet.

Jordskokk egner seg godt til for eksempel chips, pure`, suppe eller rotmos. Alle svært gode til hvit fisk.

Legger ved 5 linker så kan du prøve deg frem!

Suppe , Pure´ , Chips,  Bakte grønnsaker eller Rotmos.

Bon apetitt!

Signe

Foto med strikkagenser: Elisa Helland Hansen

jordskokk, jordskokk suppe, jordskokk pure, trines matblogg, sisu garn, sandnes garn genser, sandnesgarn, høst suppe, bama, jordskokk, jordskokk suppe

One thought on “Jordskokk. Smakfull og allsidig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *