Interiør og stemning i Ålhytta

Ålhytta så dagens lys i 1966, som et resultat av en arkitektkonkurranse initiert av Ål kommune. Jeg er så heldig å ha en venn som har bygget en helt ny! Den er så lekker og lys meget nydelig interiør med flere plassbygde løsninger. Myk mosegrønn ullstoff, store vindusflater, unike møbler og lysebeiset veggpanel i varm gran er noe av det som preger denne hytten, det gir god atmosfære og stil. De matte sorte detaljene i hytten gir en fin kontrast. Det gleder mitt interiør hjerte. Målet bak hytte-konkurransen var å fremskaffe en praktisk hytte med hensyn til arkitektur, fleksibilitet og utvidelsesmuligheter.

Over 160 deltgere sendte inn forslag!

Førstepremien gikk til Turid Haaland med hytta ”Bete Beitski”, andrepremien til arkitektkontoret Lund & Slaatto med hytta ”Stev om stav og stolpe”. Arkitekt Jon Haug hos Lund & Slaatto, videreutviklet konseptet ”stev om stav og stolpe” til hva vi i dag kjenner som Ålhytta.

Design, fleksibilitet og nærhet til naturen har alltid vært Ålhyttas varemerke. Dette er alle faktorer som inspirerer, gleder og gir ro. Etter 5 dager vender turen hjem. Kjenner du til Ålhytten? Den må bare oppleves! Se denne videoen hvis du vil se mer! Takk for meg!

Signe  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *