Disse muffinsene er altså så gode. Perfekte som et mellommåltid eller når du får uventet besøk og trenger noe søtt til kaffen. De holder seg nemlig bra i fryseren og tiner fort!
Personlig bruker jeg så mye eple jeg kan og kutter eplene i små terninger. Jeg liker “chunks” å tygge på i muffinsen. Liker du eplesmaken jevnere fordelt, kan du raspe.
Oppskrift eplemuffins
2,5 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn, finhakket
2 ts bakepulver
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts muskatt
2 dl lettmelk
2 egg
0,5 dl rapsolje
2-3 stk revet/ grovkuttet epler, uten skall.
Bland alt det tørre i en bolle, finhakk havregryn lett. I en annen bolle pisk egg, olje og melk. Så rører du sammen alt. Skrell epler og kutt/ rasp (etter ønske) og vend inn i deigen.
Fordel i former og stek på180 grader i ca 20 min.
Nyt!
Signe
Takk for oppskriften Turid Lindeland