Tiden er inne for eplekake!
Plukk selv, det er gjerne de beste eplene.
Jeg har plukket epler i Hardanger. Når det virker som det er nok epler i deigen, dytter jeg i enda flere!
Du trenger:
200 g smør, romtemperert.
150 g sukker
3 egg
200 mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 epler, skrelt, i skiver
ca 3 ss perlesukker
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 neve mandler/ hasselnøtter
Slik gjør du:
Bland sukker og smør hvitt. Tilsett et og et egg.
Sikt i alt det tørre og bland til du har en smidig deig. Fordel deigen i smurt springform, 24 cm diameter.
Trykk ned epleskiver, tett i tett! Jo mere, jo bedre. 🙂
Strø over krydder, perlesukker og hakkede mandler.
Stek på nederste rille 180 grader i 40 minutter.
Bon apetitt!
Signe
Nybakt eplekake med kanel er bare best! Og gjerne sammen med noe vaniljeis!
Dette passer jo også perfekt nå som hagene er fulle av friske norske epler (Har ikke hage selv, men de norske eplene er også i butikken!)
Heisann,
Denne er nesten nøyaktig lik den oppskriften jeg har fått med hjemmefra 🙂
Kan også anbefale å prøve den med banan i stedet for epler. Kutt bananene i skiver litt på skrå.
Jeg pleier å fordele ca. 1/3 av deigen i formen først, så ett lag epler eller bananer pluss kanel. Så resten av deigen og nytt lag med epler eller bananer, kanel og perlesukker på topp.
Servert lunken med iskrem er bare helt nydelig!