Eplekake etter mormors oppskrift

apple cake, eplekake, sunn mat, sunn kake, hjemmelaget, DIY, Matura, matblogg, food porn, matvett, epler, hardanger, kaffe og kake, signe Schineller, signe Schineller blogg, signe DIY, Signe Rosendal

Tiden er inne for eplekake!

Plukk selv, det er gjerne de beste eplene.

Jeg har plukket epler i Hardanger. Når det virker som det er nok epler i deigen, dytter jeg i enda flere!

Du trenger:

200 g smør, romtemperert.

150 g sukker

3 egg

200 mel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

4 epler, skrelt, i skiver

ca 3 ss perlesukker

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 neve mandler/ hasselnøtter

Slik gjør du:

Bland sukker og smør hvitt. Tilsett et og et egg.

Sikt i alt det tørre og bland til du har en smidig deig. Fordel deigen i smurt springform, 24 cm diameter.

Trykk ned epleskiver, tett i tett! Jo mere, jo bedre. 🙂

Strø over krydder, perlesukker og hakkede mandler.

Stek på nederste rille 180 grader i 40 minutter.

Bon apetitt!

Signe

 

apple cake, eplekake, sunn mat, sunn kake, hjemmelaget, DIY, Matura, matblogg, food porn, matvett, epler, hardanger, kaffe og kake, signe Schineller, signe Schineller blogg, signe DIY, Signe Rosendalapple cake, eplekake, sunn mat, sunn kake, hjemmelaget, DIY, Matura, matblogg, food porn, matvett, epler, hardanger, kaffe og kake, signe Schineller, signe Schineller blogg, signe DIY, Signe Rosendal

One thought on “Eplekake etter mormors oppskrift

  1. Nybakt eplekake med kanel er bare best! Og gjerne sammen med noe vaniljeis!

    Dette passer jo også perfekt nå som hagene er fulle av friske norske epler (Har ikke hage selv, men de norske eplene er også i butikken!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *