Balanse- gjennom yoga, med barna!

Balanse.

Noe vi alle ønsker. Det er en kunst å få til i en travel hverdag. Spesielt når hverdagen plutselig blir full av uro og uvisshet. Alt det normale snus på hodet. Alle rutinger endres.

Mye spiller inn for å få balanse i livet  – arbeid, familie, fritid, avslapping, søvn, næring, relasjoner, skole, omsorg for andre, omsorg for seg selv, sosial bevissthet, politisk bevissthet, samfunnet, miljøbevissthet, tro og aktiviteter….bare for å nevne noen.

Å finne balanse er så viktig, men likevel så vanskelig for mange. Familie livet krever. Alle har sine behov. Alle trenger å bli sett.

Balanse er nok av det vi trenger. Ikke for mye, ikke for lite. Akkurat passe, akkurat nok til å oppfylle våre behov. Ordtaket -For mye av det gode er for godt, har mange sannheter i seg.

Vi merker godt når vi er i balanse. Vi fungerer, har flyt, har det godt er glad, har energi. Det er lett å gi av seg selv! Ubalanse kan merkes ved mindre tålmodighet, en kropp som sier fra, manglende energi, sykdom, svimmelhet, irritabilitet, utilstrekkelighet, utmattelse, uro m.m. Så leter vi gjerne utenfor oss for å finne svare. Svaret er høyst sannsynlig i oss selv.

Balanse er en måte å leve på. Det er en prosess. Å lære underveis mens vi lever. Lære å takle livets oppgaver, utfordringer, relasjoner m.m. Balanse er å kjenne seg selv, sine grenser, sine behov og velge og gjøre det som gir balanse.

Vi trenger å være tilstede i oss selv. Kjenne etter. Dekke våre behov. Gi oss det vi trenger.

Yoga er et godt verktøy for å være tilstede. Yoga er fint å gjøre alene og kan være godt å gjøre med andre, ikke minst barna! Ved å gjøre fysiske øvelser og ha fokus på her og nå, kan man også oppleve å få indre ro. Og ofte finne årsaken til ubalansen. Målet med yoga er å oppleve stillhet på innsiden. Forstår vi hva som skjer på innsiden er det lettere å takle det som skjer på utsiden. Men yoga i seg selv er ikke løsningen. Noen ganger må vi se på livet, oss selv, hvem vi er, hva vi gjør. Er vi fornøyd? Hva trenger vi, sånn innerst inne?

Her er noen øvelser du kan gjøre ute i naturen nå som alle trenings og yogastudioer er stengt. Finn pusten, beveg deg og smil!

Ta med deg barna. Alle kan gjøre yoga og det er gøy å gjøre sammen.

Legg gjerne igjen en kommentar, hører gjerne fra deg!

Signe

Yoga, yoga utendørs, yoga outside, barneyoga, yoga med barn, signe yoga, signeyoga, yoga bergen, yogaretreat, yogahelg, fitness, mittvestland, mitt bergen, helgeland Yoga, yoga utendørs, yoga outside, barneyoga, yoga med barn, signe yoga, signeyoga, yoga bergen, yogaretreat, yogahelg, fitness, mittvestland, mitt bergen, helgeland Yoga, yoga utendørs, yoga outside, barneyoga, yoga med barn, signe yoga, signeyoga, yoga bergen, yogaretreat, yogahelg, fitness, mittvestland, mitt bergen, helgeland Yoga, yoga utendørs, yoga outside, barneyoga, yoga med barn, signe yoga, signeyoga, yoga bergen, yogaretreat, yogahelg, fitness, mittvestland, mitt bergen, helgeland Yoga, yoga utendørs, yoga outside, barneyoga, yoga med barn, signe yoga, signeyoga, yoga bergen, yogaretreat, yogahelg, fitness, mittvestland, mitt bergen, helgeland

Foto: Ytringen

Leave a Reply