Ashtanga yogahelg i Rosendal

yogahelg i rosendal, yogaevent, yogahelg, kunal sharda, signe rosendal, yoga rosendal, yoga i rosendal, run and relax, omvikdalen, signe schineller, philip skogen

Denne helgen var det arrangert Ashtanga yogahelg i Rosendal med Kunal Sharda og Philip Skogen. Den dynamiske og fine duoen ledet deltagerne gjennom to yogaklasser, filosofi, teknikk, pusteøvelser og meditasjon.

En full sal av nyskjerrige lokale og tilreisende deltagere fikk innblikk i Ashtanga yoga og filosofien bak.

Ashtanga yoga betyr åtte lemmer, (sanskrit ashṭaṅga ‘8 deler’, fra ashtán ‘åtte’.) Se videre forklaring på de 8 lemmene og beskrivelse av Yamas og Niyamas lengst nede i innlegget. Bevegelse og pust koordineres nøye i Ashtanga, og øynene skal ha bestemt fokus i alle øvelser. Slik holder man fokus i seg selv, i stillingen og det som skjer på ens egen matte. Enten i sal med flere eller alene. Vi lar ofte vårt fokus og energi gå dit det ikke skal ved å bli distrahert og miste kontakt med det vi holder på med. Dristi  (fokusert blikk)hjelper oss med tilstedeværelse og konsentrasjon. Det legges vekt på daglig eller regelmessig praksis.

Solhilsen A & B innleder praksisen. Deretter er det stående, sittende og liggende øvelser. Og 3 avsluttene. Alt i en bestemt rekkefølge. Dette er en krevende og dynamisk yoga, i motsetning til for eksempel yin. Øvelsene har flere nivåer. Med økt fleksibilitet og styrke, går man dypere inn i stillingene. Man avanserer når kroppen er klar. Det gjelder å starte der kroppen er, samtidig lese kroppens signaler og dermed også bli bedre kjent med seg selv og sine behov. Man starter med primary series, se kartet lengre nede.

Med yoga opplever man å bruke muskler og tøye kroppen på en ny måte. Det kan frigi energi og blokkeringer i kroppen. Det er ikke uvanlig å bli rørt eller le når spenninger slipper, følelser lagrer seg gjerne opp uten at man selv er klar over det. Blokkeringer og spenninger gjelder spesielt rundt hoftene, nedre del av ryggen og rumpa, men andre steder også. Samtidig finner man roen i kropp og sin, blir kjent med seg selv i medgang og motgang (!) og lærer å aksepterer seg selv.

Yoga er for alle. Det gjelder å finne den typen som passer for deg og din kropp. Start i det små og omfavn alle små steg. Det er selve veien i prosessen som er lærerik!

Her er oppskriften på vegetargryta som ble servert.

Her er bøkene anbefalt av Kunal & Philip:

The Secret Power of YogaA Woman’s Guide to the Heart and Spirit of the Yoga Sutras  –   NIschala Joy Devi  

 The Path of the Yoga Sutras: A Practical Guide to the Core of Yoga  – Nicholai Bachman

Tusen takk til alle som møtte opp for å delta på workshopen!

Det vil komme en ny yogahelg i Rosendal før sommeren, trolig Juni, som eg arrangerer selv, Det vil være flyt og vinyasa basert med masse bevegelse, balanse, styrke og strekk! Og vi ser på flere stillinger som detoxer kroppen! Er været fint vil trolig deler av arrangementet være ute.

Meld gjerne fra om din interesse.

Signe Schineller- Yoga i Rosendal

yogahelg i rosendal, yogaevent, yogahelg, kunal sharda, signe rosendal, yoga rosendal, yoga i rosendal, run and relax, omvikdalen, signe schineller, philip skogen yogahelg i rosendal, yogaevent, yogahelg, kunal sharda, signe rosendal, yoga rosendal, yoga i rosendal, run and relax, omvikdalen, signe schineller, philip skogen yogahelg i rosendal, yogaevent, yogahelg, kunal sharda, signe rosendal, yoga rosendal, yoga i rosendal, run and relax, omvikdalen, signe schineller, philip skogen yogahelg i rosendal, yogaevent, yogahelg, kunal sharda, signe rosendal, yoga rosendal, yoga i rosendal, run and relax, omvikdalen, signe schineller, philip skogen

yogahelg i rosendal, yogaevent, yogahelg, kunal sharda, signe rosendal, yoga rosendal, yoga i rosendal, run and relax, omvikdalen, signe schineller, philip skogenSlik ser første serien ut, Primary series. 

Her er de 8 lemmer i Ashtanga (8limbs):

3 thoughts on “Ashtanga yogahelg i Rosendal

  1. Fin oppsummering av lærerik helg! Innspirerende å møte Phillip og Kunal. Takk for at du arrangerer Signe! ??

  2. Hadde veldig lyst – men passet dårlig inn i familielivet.
    Om neste praksishelg passer bedre så tar jeg turen fra Fredrikstad!

Leave a Reply